
یک منقد ادبی عنوان کرد؛
احمد امیری شاعر: شعر هنر مادر است
یک شاعر و منتقد ادبی: شعر به نوعی هنر مادر است

برکه _ احمد امیری، شاعر و منتقد ادبی در گفتوگو با ایسنا بابیان اینکه شعر به نوعی هنر مادر است گفت: امروزه با توجه به گسست نسلها به دلیل تغییرات سریع اجتماعی، فرهنگی و همچنین نفوذ رسانهها نیازمند آگاهیبخشی و احیای جایگاه و اهمیت آن از لحاظ تاریخی، هویتی و به ویژه کارکردهای اجتماعی آن هستیم.
او با تاکید براینکه هماکنون آنچه که مهم است ارتباط نسلهای جدید و قدیم و توجه به ذایقههای مختلف در شعرسرایی است افزود: باید تلاش کنیم که جوهره شعر حفظ شده و در عین حال نیز در دسترس همه قرار گیرد.
امیری با اشاره به اینکه در همه جای کشور جلسهها و جشنوارههای شعر مختلفی برگزار میشود تصریح کرد: خطر اصلی در این است که کیفیت فدای کمیتها شده و این محافل گاه برای برگزاری دست به سفارشدهی میزنند و دیگر هیچ کدام از آنها بستری برای معرفی شعر و شاعر اصیل و مستعد نیستند.
این شاعر ادامه داد: نگرانی اصلی نتیجه این جشنوارهها است که در بهترین حالت در حال دامن زدن به خروارخروار کتاب متوسط رو به پایین شعر است که هیچ اتفاق تازه و خلاقانهای را برای شعر و شاعر و جامعه امروزی به همراه ندارد و این امر است که رفتهرفته شعر را دچار نوعی انزوا کرده است.
امیری خاطرنشان کرد: ما ایرانیان ملت شعر هستیم و شعر در روح و جان ما جای گرفته است. بنابراین با توجه به اهمیت و قدمتی که برنامههای شعری در این کشور دارد امروزه فقط نیازمند فرمها و قالبهای جدیدی برای شعر هستیم تا نسل جوانتر را بیشتر به این حوزه علاقهمند کنیم.
این منتقد ادبی باتاکید بر اینکه باید ذات هنر را شاعرانگی بدانیم افزود: باید گفت که تبلور اصلی شاعرانگی در شعر است و توجه به هنر شعر خدمت به اصل و اساس هنر محسوب میشود.
امیری ادامه داد: در شعر ایرانی هنرهای متعددی همچون نقاشی، طراحی، موسیقی، مجسمهسازی و... متجلی است و به همین منظور شاعران باید تمام توان خود را در ساخت شعر متجلی سازند.
پیشتر با احمد امیری:
نوعی خودبازداری از نوشتن در نویسندگان به وجود آمده است
مسئولان با عملکرد نادرست هنرمندان را منزوی میکنند
شاعر سکوت: شعر مدنی شعری مقطعی است
یک منتقد ادبی: شعر مدنی، شعر گذرا و مقطعی است که در یک برهه زمانی کوتاه به اصطلاح گل میکند و مطرح میشود اما در همان فضای محدود جامعه میماند و با مرور زمان به فراموشی سپرده میشود.
احمد امیری، یک شاعر و منتقد ادبی در گفتوگو با ایسنا خاطرنشان کرد: برای اینکه شعری ماندگار شود شاعر باید ذهن و زبان خود را از محدوده تنگ زمان و مکان رها کند تا شعر تاریخ مصرفدار نشود.
وی با تاکید بر اینکه شعر اثری هنری است و اثر هنری متعلق به زمان و مکان خاصی نیست افزود: هر محصولی که ساخته یک جریان باشد از چند روز تا چند ماه ماندگاری دارد و در واقع تا زمانی که این جریان پررنگ باشد پررنگ است و وقتی جریان بعدی از راه برسد منحل میشود.
این منتقد ادبی با بیان اینکه بسیاری از شعرهای امروز فقط کالای فرهنگی هستند توضیح داد: به این معنا که فرستنده یا فرستادگانی و گیرنده یا گیرندگانی دارد، حامل پیام خاصی است و در بستری مشخص منتقل میشود.
شاعر «سکوت» متذکر شد: در صورتی که بخواهیم شعر امروز را با گذشته مقایسه کنیم باید بگویم که هماکنون شعر در نقطهای است که دیگر مسوولیت قدیم خود را برعهده ندارد.
به باور این شاعر: این محصولات فرهنگی با عنوان شعر در دل جریانی اجتماعی بزرگ میشوند و ارزش آنها به مقوله هنر و ادبیات ربطی ندارد بلکه بعدی رسانهای دارد.
امیری با مثال زدن شعرهای ملکالشعرای تصریح کرد: ملکالشعرای بهار به اقتضای زمانه و با توجه به شرایط حاکم بر جامعه شعر مینوشت اما هماکنون کسی شعرهای او را نمیخواند زیرا شعرهای او برای برههای خاص از زمان بوده است./ احمدامیری
پایگاه اطلاع رسانی نشریه برکه بطور منظم خبر های استان فارس علی الخصوص خبر شیراز را به همراه اخبار خوزستان و جنوب ایران را برای شما منتشر میکند با ما همراه باشید.
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر: | |