کد خبر: ٢٨٧٢٣   نسخه چاپی  
  • تاریخ درج خبر:1401/11/25-١٣:٥٨

دیدنی‌های اطراف شیراز

آبشار فدامی کجاست؟

در این گزارش با "آبشار فدامی"، یکی از جاذبه‌های گردشگری اطراف استان فارس آشنا می‌شویم.

 

برکهآبشار فدامی داراب یکی از آبشارهای رویایی ایران‌ است؛ آبشاری برآمده از چشمه‌ای جوشان از درون کوه که می‌خواهیم به دیدنش برویم و وصفی از اعجاب و زیبایی‌هایش داشته باشیم. 

 

آبشار فدامی کجاست؟

فدامی در واقع نام شهری است که در بخش فورگ یا فرگ شهرستان داراب قرار دارد. در نزدیکی‌های این شهر و در هشت کیلومتری شمال غربی آن آبشاری زیبا به همین نام شهر جای گرفته است که به آن آبشار فدامی گفته می‌شود. فاصله داراب تا آبشار فدامی ۱۳۵ کیلومتر است که از ضلع جنوب شرقی داراب، در منطقه گرم و خشک «بخش» فرگ در آخرین نقطه جنوب شرقی فارس و در مسیر بندرعباس می‌توانید از آن دیدن کنید.

چشمه و ابشار فدامی

عکاس: علی تابودی

داراب یکی از شهرستان‌های استان فارس است که دارای جاذبه‌های دیدنی فوق‌العاده مانند تنگه رغز، دره کاسه تراشون، چشمه گلابی و روستای سلطان شهباز است. یکی دیگر از جاهای دیدنی داراب، چشمه و آبشار فدامی است که در فدامی قرار دارد.

 

مسیر دسترسی به آبشار فدامی

راه دسترسی به ابشار و چشمه فدامی داراب

منبع عکس: خبرکزاری ایرنا (عکاس: رضا قادری)

آبشار و چشمه فدامی از جاذبه های گردشگری استان فارس محسوب می‌شود و در جنوب شرق داراب، مسیر داراب به حاجی آباد، منطقه فورگ، روستای فدامی واقع است. برای دیدن این آبشار به شهرستان داراب فارس بروید و مسیر شهر فدامی داراب را در پیش بگیرید و وارد جاده ترانزیتی شیراز به بندرعباس شوید. در میان راه روستای فدامی وجود دارد، در ابتدای این روستا تابلویی قرار دارد که با توجه به آن فاصله تا آبشار فدامی هشت کیلومتر است؛ اما این تابلو خیلی قابل‌اعتماد نیست و باید مسافت بیشتری را شاید نزدیک به ۱۰ کیلومتر برای رسیدن به این محل و جاده خاکی و ناهموار آن طی کنید تا پای آبشار برسید. اگر ماشین شاسی بلند داشته باشید، این جاده را راحت‌تر طی خواهید کرد.

  • موقعیت جغرافیایی آبشار فدامی داراب: E۵۵۰۳۰۸ N۲۸۱۵۵۲
  • فاصله آبشار فدامی تا داراب: ۱۳۵ کیلومتر
  • فاصله آبشار فدامی تا شیراز: ۳۸۰ کیلومتر

 

ویژگی‌های آبشار فدامی

آبشار چهار آب فدامی

عکاس: هادی کریمی

آبشار فدامی داراب، یکی از  آبشارهای منحصربه‌فرد ایران است

آبشار فدامی داراب در میان منطقه‌ گرم و خشک فرگ فدامی همچون نگینی درخشان می‌درخشد. آبشاری شگفت‌انگیز و بهت‌آور است که از دیدنش پشیمان نمی‌شوید و شاید برایتان جالب باشد که بدانید این آبشار چهار نوع آب شور، شیرین، سرد و گرم را دارا است که در فاصله ۲۰ متری آبشار شیرین، با هم مخلوط می‌شوند و استخر طبیعی زیبایی را پدید می‌آورند. رودخانه دائمی ایجاد شده از آبشارهای فدامی حدود دو هزار هکتار از نخیلات (درختان خرما) پایین دست را آبیاری می‌کند.

آب این آبشار از چشمه‌ای که در ۵۰۰ متری آن واقع است و حدود یک متر مکعب در ثانیه آبدهی دارد تأمین می‌شود. چشمه فدامی پس از آن که حوضچه‌ای به عمق حدود ۲۰ متر را پر کرد، سر ریز می‌کند و پس از عبور از بستر یک کیلومتری به پرتگاهی می‌رسد که هنگام سقوط، زیباترین آبشار منطقه را تشکیل می‌دهد. این آبشار زیبا با ورود به رودخانه شور به میزان قابل‌توجهی از شوری رودخانه می‌کاهد و آب شور رودخانه را برای ۸۲۵ هکتار نخیلات و ۶۵۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی پایین دست قابل استفاده می‌کند.

آبشارهای شور و شیرین

آبشار شور و شیرین فدامی داراب

عکاس: علی تابودی

آبشارهای فدامی داراب در ارتفاع ۹۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته‌اند. در گذشته آبشار شیرین فدامی عرض بیشتری داشت و حدودا ۸۰۰ متر بود که با گذشت زمان و خشک‌سالی و استفاده بی‌رویه کشاورزان بالادست، عرض آن کمتر شده است و اکنون به ۲۰۰ متر می‌رسد. ارتفاع آن نیز بین ۱۲ تا ۲۰ متر است. آب شیرین این آبشار در واقع آب شرب شهر فدامی و روستاهای اطراف مانند روستای مرز را تأمین می‌کند. جالب‌ است بدانید که آب شیرین آبشار در تابستان بسیار خنک و گوارا و در زمستان گرم است و آب شور نیز حالتی برعکس آب شیرین دارد.

آبشار شور فدامی هم در بالا دست آبشار شیرین واقع شده و ارتفاع آن ۱۰ تا ۱۵ متر است. سرچشمه آبشار شور فدامی در ۵۰۰ متری آن است و وجود نخل‌های خودرو در کنار آبشار شور به زیبایی آن افزوده است.

 

تفریح در آبشار فدامی

تفریح در آبشار فدامی

منبع عکس: گوگل مپ (آیدی: travelwithhamid)

  • شنا و آب تنی: حوضچه آبشار فدامی مکانی مناسب برای شنا کردن و آب تنی، آن هم در فصل تابستان است. بسیای از خانواده‌ها برای گذارن اوقات فراغت و فرار از روزهای گرم و طاقت‌فرسای تابستان راهی این آبشار می‌شوند و در کنار آبشار و چشمه فدامی روز شاد و پرهیجانی را سپری می‌کنند.
  • غارهای آبشار فدامی: در محل آبشار فدامی غارهای متعددی با عمق‌های مختلف وجود دارد که اگر اهل غارنودی باشید و مهارت و شناخت کافی داشته باشید، می‌توانید سری هم به آن‌ها هم بزنید. همچنین در اثر فعالیت‌های ژئوفیزیکی و زمین‌شناسی؛ گسل‌ها،‌ طاق دیس‌ها، ناودیس‌ها، کانی‌ها و بلورهای مختلف سنگی، رسوبی و نمکی و خاک‌های مختلف از جمله گل رس و گل سرشور در این منطقه به وجود آمده است که برای علاقه‌مندان به این زمینه می‌تواند جذاب و جالب باشد.

بهترین زمان دیدن آبشار فدامی

بهترین زمان سفر به ابشا فدامی

منبع عکس: خبرکزاری ایرنا (عکاس: رضا قادری)

در هر فصل و زمان می‌توانید از آبشار تماشایی فدامی دیدن کنید و از زیبایی‌های آن لذت ببرید؛ اما پیش از رفتن بهتر است بدانید این آبشار در هر فصل تفاوت دارد و شوری شیرینی آن تغییر می‌کند؛ به‌گونه‌ای که در فصل بهار و تابستان با گرم شدن هوا، آب شیرین آبشار خنک و گوارا می‌شود و آب شور دمای گرم تری پیدا می‌کند و در پاییز و زمستان، سرد شدن هوا باعث می‌شود تا آب شور خنک شود و آب شیرین آن گرم و گرم‌تر شود.

حالا که با این آبشار آشنا شدید، بی‌معطلی برنامه سفرتان را بریزید، وسایل و کوله‌بار سفر را ببنید و راه جنوب کشور و استان دیدنی فارس را در پیش بگیرد. کجارو سفری پر از خاطره را برایتان آرزو می‌کند.

آبشار

آبشار یخ می‌زند، با فریاد سنگ‌فروش، زیر رگ راه می‌رود، ستم چکش به سنگ، نفس تازه می‌کند استخوان، تا گیسوان آبی آبشار دوباره شانه شوند، با نوازش آفتاب، تا مسیر باز شود، به رودخانه زندگی، نفس تازه کند، زمان زیر سنگ.../ دیدنی‌های اطراف شیراز

«فیروز ایزانلو»

 

پرسش‌های متداول

آبشار فدامی کجاست؟

آبشار فدامی در هشت کیلومتری شمال غربی شهر فدامی در شهرستان داراب استان فارس قرار دارد.

ویژگی اصلی آبشار فدامی چیست؟

وجود آب‌های شور، شیرین، سرد و گرم در آبشار

بهترین زمان بازدید از آبشار فدامی چه فصلی است؟

تمام فصول سال می‌توانید از آبشار بازدید کنید؛ چراکه دما و طعم آن در ماه‌های مختلف متغیر است.

در آبشار فدامی چه تفریحاتی انجام دهیم؟

غارنوردی، شنا و آب‌تنی

منبع: کجارو

 

 

 

ززپایگاه اطلاع رسانی نشریه برکه بطور منظم خبر های استان فارس علی الخصوص خبر شیراز را به همراه اخبار خوزستان و جنوب ایران را برای شما منتشر میکند  با ما همراه باشید.

امتیازدهی
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج